Coquitlam

Band

675 North Road is located along one of Coquitlam’s main transit corridors, near the Evergreen Line’s Burquitlam Station. The project features a continuous dark clad ‘band’ that wraps the podium perimeter and extends up both towers, unifying the massing, reducing the apparent width of the towers, and announcing the main entry points. At-grade commercial units along North Road and ground-level two-storey townhomes for both the north rental tower and south condo tower contribute to the pedestrian-focused public realm.

The storefront and townhome frontages share a strong language of recessed vertical piers to create individual bays, while a similar horizontal gesture helps break down the height of the taller tower to provide deeper terraces and common rooftop decks. Numerous public and private gathering spaces are designed into various rooftops.

Location
Coquitlam
Size
425,000 sf
Client
Townline
Our Role
Architect